Sos tatarski jest to mój ulubiony sos. Zawsze przygotowuję go do dań na święta. Wspaniale komponuje się jako dodatek do grilla, ryby, a nawet do jajek. Jest bardzo łatwy w przygotowaniu i można przechowywać go w słoikach na różne okazje.
Składniki:
500g ogórków konserwowych
400g pieczarek konserwowych
1 cebula
pieprz ziołowy i sól
ok.200g majonezu
ok.100g śmietany bądź jogurty
Przygotowanie:
1. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na patelni aby lekko zmiękła i się zarumieniła. Wymieszać ją z jogurtem i majonezem.
2. Ogórki, pieczarki pokroić w drobną kostkę. Dodać je do miski z majonezem. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Można też ewentualnie dodać kilka kropel magi.
SMACZNEGO !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz