15 kwietnia

SOS TATARSKI



Sos tatarski jest to mój ulubiony sos. Zawsze przygotowuję go do dań na święta. Wspaniale komponuje się jako dodatek do grilla, ryby, a nawet do jajek.  Jest bardzo łatwy w przygotowaniu i można przechowywać go w słoikach na różne okazje. 


Składniki: 


500g ogórków konserwowych
400g pieczarek konserwowych
1 cebula 
pieprz ziołowy i sól

ok.200g majonezu 

ok.100g śmietany bądź jogurty



Przygotowanie:

1. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na patelni aby lekko zmiękła i się zarumieniła. Wymieszać ją z jogurtem i majonezem.

2. Ogórki, pieczarki pokroić w drobną kostkę. Dodać je do miski z majonezem. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Można też ewentualnie dodać kilka kropel magi. 


SMACZNEGO ! 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Głodomola , Blogger