10 jajek
4 łyżki masła
2 łyżki posiekanego szczypiorku
5 łyżek bułki tartej (bezglutenowej)
sól i pieprz
koperek
Przygotowanie:
1. Jaja ugotować na twardo. Ostudzić. Bardzo ostrym nożem przekroić wzdłuż. Wydrążyć je starając się nie uszkodzić skorupek.
2. Jajko rozdrobnić widelcem bądź przecisnąć przez wyciskarkę do jajek. Wymieszać z 2 łyżkami masła, szczypiorkiem i koperkiem. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
3. Masę jajeczną przełożyć do skorupek, a wierzch posypać bułką tartą.
4. Na patelni rozgrzać pozostałą część masła. Jajka smażyć układając jajka bułką tartą do dołu. Przykryć patelnię i smażyć na wolnym ogniu przez kilka minut.
5. Można podawać na zimno i na ciepło.
* Farsz można modyfikować dodając np. : pieczarki, suszone pomidory, łosoś itp.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz