03 marca

KURCZAK W PESTO I MASCARPONE Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ


Składniki:
( przepis na 2 porcje) 

250g piersi z kurczaka lub indyka
1 łyżka serka mascarpone
1 łyżka czerwonego pesto 
1-2 ząbki czosnku 
ok. 100g fasolki szparagowej 
ok. 6 pomidorków koktajlowych 
1/2 małej cukinii 
ostra papryka ( opcjonalnie) 
szczypta soli 

Przygotowanie:

1. Fasolkę szparagową ugotować na parze. 
2. Pierś z kurczaka/indyka pokroić na mniejsze kawałki i obsmażyć na patelni.


3. Następnie dodać: 
pokrojone w pół pomidorki koktajlowe, w paski cukinię, ugotowaną fasolkę oraz starty czosnek i ostrą paprykę. Dusić tak do miękkości na wolnym ogniu.

4. Kolejno dodać: serek mascarpone i pesto.


Smacznego! 
Głodomola

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Głodomola , Blogger