Składniki:
10 parówek
1 opakowanie ciasta francuskiego
1 jajko
30g starkowany ser ( opcjonalnie)
sos musztardowy:
4 łyżki musztardy dijon
4 łyżki musztardy francuskiej
2 łyżki śmietany gęstej
ketchup
sos czosnkowy:
2 łyżki majonezu
1 łyżka ketchupu
2 ząbki czosnku
Przygotowanie:
1. Parówki przekroić na mniejsze kawałki. Ciasto francuskie przekroić na równe prostokątne paski. Zwinąć parówki w cieście.
2. W mniejszej miseczce rozmieszać jajko. Posmarować nim ruloniki. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (sklejoną krawędzią do dołu, tak aby podczas pieczenia ruloniki się nie rozwinęły). Opcjonalnie możną posypać starkowanym serem.
3. Piec w 200 stopniach przez ok. 12 min.
Podawać z ulubionymi sosami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz