LUKIER PODSTAWOWY:
2 białka, 300g cukru pudru, sok z połowy cytryny
LUKIER POMARAŃCZOWY:
2 łyżki cukru pudru, 100ml soku pomarańczowego, 100g lukru podstawowego i szczypta kurkumy
LUKIER TRUSKAWKOWY:
2 łyżki cukru pudru, 100g mrożonych truskawek, 100g lukru podstawowego i sok z połowy cytryny
LUKIER JAGODOWY:
2 łyżki cukru pudru, 50g mrożonych truskawek, 100g lukru podstawowego i 150ml soku z cytryny
Przepis ogólny:
1. Cukier puder przesiać przez sitko, tak aby nie miał żadnych grudek.
2. Białko lekko ubić trzepaczką, tak aby się spieniły.
3. Dodać cukier puder i sok z cytryny. Ucierać, aż masa będzie gładka.
4. Gęstość można regulować. Jeśli lukier jest zbyt gęsty dodaj więcej cukru pudru, jeśli jednak za rzadki soku z cytryny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz