19 lutego

SAŁATKA BROKUŁOWA


Składniki:

1 duży brokuł
1 cebula czerwona
150g plastrów boczku 
150g sera feta
garść pestek słonecznika

sos:
łyżka jogurtu naturalnego 
łyżka majonezu
szczypta soli, pieprzu
1 ząbek czosnku



Przygotowanie:

1. Brokuł sparzyć kilka razy wrzącą wodą. I podzielić na różyczki. 
2. Boczek pokroić w dłuższe paski, cebulę w piórka, a ser feta w kostkę. 
3. Na patelni mocno zarumienić boczek, tak aby był chrupiący. 
4. Połączyć składniki sosu, aby powstała gładka konsystencja.
4. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą w misce i polać sosem lekko czosnokowym. 

* wierzch posypać uprażonymi pestkami słonecznika

Smacznego!





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Głodomola , Blogger